HomeAmstelvenersVeertien nieuwe tijdelijke woningen aan Graaf Janlaan

Veertien nieuwe tijdelijke woningen aan Graaf Janlaan

AMSTELVEEN – Een complex aan de Graaf Janlaan in Randwijck dat voorheen een project voor beschermd wonen huisvestte, wordt nu omgebouwd om mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben te helpen. De tijdelijke huisvesting moet een springplank naar een definitieve woning zijn.

De woningen worden geschikt gemaakt voor mensen die voor wat voor een reden dan ook tussen wal en schip zijn geraakt bij hun zoektocht naar (urgente) woonruimte. Hierbij kan worden gedacht aan mensen die in een scheiding liggen en nog geen nieuwe woonruimte hebben kunnen vinden.

Lees ook: Parentshouse kan gescheiden ouders in woningnood even rust geven

Het project is een samenwerking tussen gemeente, RIBW/AM en beheerder Villex. “Een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking”, zegt woonwethouder Rob Ellermeijer. “Met deze samenwerking kunnen we iets betekenen voor inwoners die met een tijdelijke woonplek rust vinden om hun leven weer op orde te krijgen.” 

Begeleiding

De situaties verschillen. De één kan met hulp van urgentie wellicht na drie maanden al ergens onderdak vinden, een ander vindt misschien na een half jaar buiten de regio een geschikte woonplek. RIBW K/AM ondersteunt de bewoners met deze duurzame uitstroom met een plan, waarmee ze systematisch en stap voor stap persoonlijk worden begeleid naar reguliere huisvesting.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “We zien in onze gemeente een toenemend aantal inwoners dat door een scheiding of verlies van een baan dakloos wordt. De 14 woningen in Graaf Janlaan zijn een oplossing voor deze inwoners. De gemeente werkt aan nog meer oplossingen voor deze doelgroep. Door inwoners een woning te bieden voorkomen we dat er problemen ontstaan met werk, geld of mentale gezondheid.” 

Renovatie

De zelfstandige appartementen zijn verouderd, deze maand start de renovatie hiervan. De verwachting is dat er begin juli 14 zelfstandige studio’s zijn gecreëerd met een keuken en badkamer. 

Foto('s):Google Maps
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS