HomeGemeenteraadsverkiezingen 2022Veel studenten stemmen last minute

Veel studenten stemmen last minute

AMSTELVEEN – Bij het stembureau van Il Caffe op Uilenstede kwamen in het laatste halfuur voor de stembussen sloten nog veel studenten langs om even snel te stemmen.

“Ik wilde zeker wel gaan, maar ik had andere dingen te doen: koken, afwassen…”, zegt een student die zich naar binnen haast. “Ik wist de hele tijd nog niet wat ik ging stemmen”, zegt een ander.

Voorzitter van het stembureau Rik Rolleman is wel heel blij met de opkomst. Bij zijn stembureau hebben zich zo’n 700 studenten gemeld en aan de overkant een stuk of 500. “Het is toch een beetje studenteigen om net voor de deadline te komen”, zegt hij lachend. Vanaf 21.00 uur is het tellen in Uilenstede begonnen. De uitslag van dat stembureau is inmiddels binnen.

Celine Sulsters
Celine Sulstershttp://aanamstelveen.nl
Ik ben Celine (25), een van de oprichtsters van AAN! Amstelveen, bestuurslid en op dit moment journalist bij NH Nieuws. Zelf ben ik dol op het maken van verhalen en ik vind het leuk om met de creatieve club achter AAN! en NH te bedenken hoe wij het nieuws op verschillende manieren kunnen brengen. Mijn studie journalistiek aan de Vu heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik heb tot mijn 23e in Amstelveen gewoond, dus ik ken het gebied goed. Ik heb er vertrouwen in dat AAN! de komende jaren steeds meer gaat groeien. Help ons vooral om jou te vertellen wat je wil horen en waar je je druk over maakt!

AANRADERS