HomeA9Veel omleidingen en afsluitingen in zomer door werkzaamheden A9

Veel omleidingen en afsluitingen in zomer door werkzaamheden A9

AMSTELVEEN – De viaducten over de A9 bij het Kazernepad en de Amsterdamsweg gaan deze zomer voor enige tijd op slot.  Omdat er bij de deze locaties damwanden moeten worden gaan een deel van de Amsterdamsweg en het Kazernepad een korte periode afgesloten worden om de veiligheid van het verkeer te kunnen waarborgen. Exacte data zijn niet bekend maar de afsluiting staat medio juli tot en met begin augustus gepland.

Om de overlast te beperken hebben veel overlastgevende werkzaamheden in de doorgaans rustige zomermaanden plaats. Maar dat de weggebruiker de komende jaren wordt geconfronteerd met omleidingen door werkzaamheden aan de A9 is een feit.

Naast de werkzaamheden bij de twee viaducten worden ook de op- en afritten bij het Stadshart deze zomer voor enige tijd afgesloten.

Oprit A9 Stadshart richting Holendrecht

Vanaf vrijdag 9 juli 23.00 uur tot en met maandag 16 augustus 05.00 uur is het niet mogelijk om oprit 5 Amstelveen-Stadshart richting knooppunt Holendrecht (Utrecht/Amersfoort) te nemen. Verkeer uit Amstelveen-Noord wordt dan omgeleid via de Mr. G. van Prinstererlaan en verkeer uit Amstelveen-Zuid wordt via de Van der Hooplaan en Sportlaan richting de de oprit aan de Boersweg geleid.

Lees ook: Bouw tijdelijke bruggen: A9 bij Amstelveen gaat weekend van 18 tot 21 juni op slot

Afrit A9 Stadshart uit richting Badhoevedorp

Vanaf vrijdag 9 juli 23.00 uur tot en met maandag 30 augustus 05.00 uur is het niet mogelijk om de afrit 5 Amstelveen-Stadshart, komende vanuit de richting
knooppunt Badhoevedorp te pakken. Weggebruikers kunnen doorrijden tot de afslag richting Ouderkerk om daar te keren en de afrit 5 vanuit knoop Holendrecht te nemen. Een alternatieve route door Amstelveen pakken kan natuurlijk ook.

Op- en afritten Stadshart gesloten

Vanaf vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 05.00 uur zijn alle op- en afritten bij het Stadshart gesloten. Daarnaast is het ook niet mogelijk om via de Burgemeester Rijnderslaan te rijden. Verkeer wordt omgeleid om de opritten bij de Mr. Boersweg te nemen.

Een uitgebreid overzicht van alle komende werkzaamheden is hier te vinden.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS