HomeSportVandaag 50 jaar geleden: Johan Cruijff krijgt Gouden Bal in Amstelveen

Vandaag 50 jaar geleden: Johan Cruijff krijgt Gouden Bal in Amstelveen

AMSTELVEEN – Vandaag precies 50 jaar geleden kreeg Johan Cruijff de Ballon d’or overhandigd in Amstelveen. De Gouden Bal wordt al sinds 1956 uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football. Het was de eerste keer dat een Nederlander de prijs pakte.

De belangrijke voetbalonderscheiding betrof de prestaties van Cruijff in het jaar 1971 waarin hij met Ajax de Europa Cup 1 pakte. Na Cruijff hadden ook Ruud Gullit en Marco van Basten de eer om de felbegeerde prijs in ontvangst te nemen. De Ajacieden Cruijff en Van Basten kregen ‘m zelfs drie keer toegekend.

Het is de redactie van AAN! overigens onduidelijk waar de prijs precies werd uitgereikt. We vermoeden in het bowlingcentrum van Peter Post maar kunnen dat niet terugvinden in de online archieven. Als iemand het weet, zijn we blij en voegen het graag toe. Waar kreeg Johan Cruijff zijn eerste Balon d’or? Mail: redactie@aanamstelveen.nl

Update: we vonden op de site van onze collega’s van Amstelveenz een oude ansichtkaart van de bowling van Peter Post. Gezien de balkconstructie moet dit de locatie zijn geweest waar Cruijff zijn eerste gouden bal kreeg.

Foto: Bert Verhoeff / Anefo, CC0, via Wikimedia Commons

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS