HomeWijkenBovenkerkVanavond tiende editie Rock Urbanus in het verbouwde Noorddamcentrum

Vanavond tiende editie Rock Urbanus in het verbouwde Noorddamcentrum

Niets te doen vanavond? In Bovenkerk wordt de tiende editie van de bekende bandjesavond Rock Urbanus gehouden. Muziekliefhebbers uit Amstelveen en omstreken die zin hebben in een gezellige feestavond, zijn van harte welkom in het verbouwde Noorddamcentrum in Bovenkerk. De zaal gaat om 19:30 uur open. Toegang is gratis, net als de bitterballen.

Bijna 13 jaar geleden kwamen drie bevriende muzikanten (Gert Bohncke, Oscar Bon en Stijn Broeder) op het idee om jaarlijks een bandjesavond te organiseren in het Noorddamcentrum op de eerste zaterdag van oktober. Bovenkerkse bands of bands met een link naar Bovenkerk (minstens één van de bandleden komt uit Bovenkerk) treden tijdens Rock Urbanus belangeloos op. De meeste bands oefenen in dezelfde oefenruimte en de muzikanten kennen elkaar goed. Zo’n 3 jaar geleden hebben ze zelfs een CD opgenomen.

Het Rock Urbanus-organisatieteam bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Door corona kon het muziekevenement 2 jaar achter elkaar helaas niet doorgaan, maar 1 oktober pakt de organisatie extra feestelijk uit. Het is tenslotte een jubileum én het Noorddamcentrum is schitterend verbouwd.

Vele muziekstijlen

De naam van de bandjesavond doet vermoeden dat het alleen om rockmuziek gaat, maar dat is niet het geval. De muziekstijlen variëren van nederpop, pop, soul en disco tot rock. Er komen zelfs smartlappen voorbij. Heel afwisselend dus en een feest voor iedereen (jong en oud).
Deze bands staan 1 oktober op het podium:
• Itchycoo Park
• John Spijker Trio
• Wanda and the Bovenkerk Boys
• Too Simple
• Almost Famous

Rock Urbanus wordt mede mogelijk gemaakt door Bewonersplatform Bovenkerk en Hans Pappot van het Noorddamcentrum.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS