HomeCultuurVan der Zijl te gast op nieuwe Amstelveense boekenavond

Van der Zijl te gast op nieuwe Amstelveense boekenavond

AMSTELVEEN – Onze gemeente is een nieuw boekenconcept rijker: het Literair Café 102. Speciaal voor boekenliefhebbers die bijzondere auteurs in levende lijve willen ontmoeten. Bestselletauteur Annejet van der Zijl trapt de maandelijkse avond af en komt op donderdagavond 21 april op bezoek in de bibliotheek aan het Stadsplein.

Tijdens het Literair Café 102 stel je al je brandende vragen, deel je ervaringen, of start je misschien wel een literaire discussie met jouw favoriete schrijver. En ze vertellen natuurlijk over en dragen voor uit hun nieuwste werk. Het Literair Café 102 vindt plaats in de Bibliotheek en wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. “Verhalen krijgen extra verdieping wanneer je er over praat. Auteurs zijn bovendien vaak interessante mensen met het talent om goed te kunnen vertellen. Dat maakt zo’n literaire avond bijzonder,” aldus Daphne Janson, directeur van Bibliotheek Amstelland. “Bovendien ontmoet je er andere leesliefhebbers.”

Aftrap met koningin van de literaire non-fictie

Annejet van der Zijl bezoekt het eerste Literair Café op donderdag 21 april. Ze is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land en wordt niet voor niets de koningin van de literaire non-fictie genoemd. Met inmiddels acht bestsellers op haar naam, ontving ze meerdere prijzen voor haar oeuvre. Ada Ruiter van Libris Venstra en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland gaan deze avond met haar in gesprek over haar nieuwste boek Fortuna’s kinderen. Een inspirerende familiesaga over het Nederlandse slavernijverleden, dat bovendien verrassend actueel is in een tijd waarin de kansenongelijkheid op grond van afkomst of huidskleur volop in de belangstelling staan.

Kaartverkoop

Literair Café 102 met Annejet van der Zijl is op donderdag 21 april in de Bibliotheek Amstelland, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Leden betalen € 15 en niet-leden € 17,50. Kaarten voor het Literair Café 102 zijn te koop via www.debibliotheekamstelland.nl/agenda.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS