Vakantieverrassing voor kinderen van de voedselbank: ‘Even iets extra’s’

AMSTELVEEN – Een grote groep kinderen van cliënten van de voedselbank werd woensdag getrakteerd op een verrassing. Vanuit Wijkcentrum Westend kwam het idee om speciaal voor deze kids iets extra’s te doen tijdens deze voorjaarsvakantie.

Nina Oudshoorn is sociaal beheerder in Westend. Samen met een aantal andere vrijwilligers ging ze op zoek naar sponsoren om de vakantiepakketten te kunnen samenstellen. De voedselbank reageerde enthousiast en kwam al snel met een lijst van kinderen. Daarna werden de pakketten samengesteld. Daarbij werd natuurlijk ook rekening gehouden met de verschillen tussen jongens en meisjes. De verzamelde pakketten werden woensdagmiddag uitgedeeld bij de voedselbank.

,,Dit soort dingen is heel erg belangrijk voor de kinderen. Even iets extra’s, net als met hun verjaardag,” zegt Marja Ernste van de voedselbank. Volgens Marja wordt er altijd heel enthousiast gereageerd als een dergelijke actie wordt opgezet.

,,Ik ben ook echt heel blij dat wij dit zelf mochten uitdelen, om ook te zien hoe de mensen daar zelf op reageren. En eigenlijk iedereen is enthousiast,” besluit Nina.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS