HomeAmstelvenersUPDATE - Vader verbijsterd na aftuigen dochter in Westwijk: 'Ben jij een...

UPDATE – Vader verbijsterd na aftuigen dochter in Westwijk: ‘Ben jij een jongen of een meisje?’

AMSTELVEEN – “Waarom zou je zoiets doen? Mijn dochter Frédérique is niet transgender, maar zegt gewoon dat ze is wie ze is. Dat zo’n zin zoveel boosheid en agressie heeft opgewekt. Hij slaat haar gewoon helemaal de tering!”

Paul Brink, de vader van de veertienjarige die maandag rond 14.00 uur werd neergebeukt in Westwijk is verbijsterd en emotioneel. Het is avond en hij zit nog steeds naast zijn dochter in het ziekenhuis. ‘Je mag zijn wie je wil zijn. Kom maar op lafaard!’ heeft hij al namens zijn dochter in een emotionele post op LinkedIn gezet.

Bekijk ook: VIDEO: Mishandelde Frédérique vooral boos omdat er nu twee proppen in haar neus zitten

Het veertienjarige meisje blijkt te zijn neergehoekt omdat ze een onverwacht antwoord gaf op de vraag of ze een jongetje of een meisje was. “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wil je wil zijn,” had ze de jongens te verstaan gegeven.

Vader Paul Brink is reuzetrots op zijn dochter. “Jongen of meisje, hetero, gay of bisexueel het maakt haar (en ons allemaal) niet uit,” laat hij op het zakelijke sociale netwerk weten, begeleid door een foto van zijn toegetakelde dochter.

‘Dat maakt toch niets uit?’

Brink vertelt hoe onschuldig het voorval begon. Een jongen van een jaar of veertien had naar haar geroepen of ze een jongen of meisje was. ‘Dat maakt toch niets uit’ had Frédérique vriendelijk geantwoord. Ook de tweede keer reageerde ze keurig. Toch beviel het antwoord niet. Daarna vielen enkele keiharde klappen.

De dochter van Brink is maandagavond aanspreekbaar en ze hebben samen al even gelachen. Maar de lijst van verwondingen is lang: meerdere gebroken tanden, gebroken neus, een scheur in haar lippen, kneuzing van de kaak en verwondingen in het gezicht gezicht. Gelukkig heeft de dokter laten weten dat de hersenscan er goed uitziet.

Daden van haat zijn nooit sterker dan liefde

Voor Brink speelt er even een film voor zijn ogen af: “Ik ben een alleenstaande vader van vijf kinderen en was zelf zwemmen met middelste twee in de Amstel. En toen kreeg ik een telefoontje met de mededeling dat het niet goed was. Vrienden en vriendinnen van haar hebben 112 gebeld.”

De vader van ziet het sowieso gebeuren dat de dader wordt gepakt. Maar een vergelding zoals gevangenisstraf hoeft van hem niet per se. “Wat heeft dat voor zin? Daden van haat zijn nooit sterker dan de liefde.”

“Westwijk is helemaal niet een buurt waar je dit zou verwachten. Ik vind Amstelveen sowieso het paradijs voor Nederland, waar vooral hardwerkende ouders wonen. In Westwijk is veel buurtschapszin. Amstelveen is nog steeds hetzelfde voor ons als het gister was,” besluit de geëmotioneerde Brink die laat weten dat hij ook al gebeld is door de gemeente.De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

Lees dit bericht voor een daderomschrijving.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS