HomeAmstelvenersUrbanuskerk krijgt 'kunstig' dak

Urbanuskerk krijgt ‘kunstig’ dak

AMSTELVEEN – Nadat het dak van de kerk in 2018 afbrandde, krijgt de Urbanuskerk in de loop van dit jaar een nieuw dak. Zeker de plek waar de allesverwoestende brand begon, krijgt een symbolisch plekje

Als laatste worden de leien boven de sacristie gelegd en juist onder die plek is de brand op 15 september 2018 ontstaan. Een kant van de nieuwe leien worden beschilderd en beschreven. De kerk nodigen gelovigen, maar ook vooral de niet-gelovigen, uit om een boodschap mee te geven aan de nieuwe generatie gebruikers van de kerk.

De leien worden met de onbeschreven kant naar binnen toe gelegd, dus in eerste instantie is niks terug te zien van de beschildering. Na 60 jaar wordt het leiendak vervangen en komen de tekeningen zichtbaar.

Tentoonstelling

Toch is het niet zo dat de ‘kunstwerken’ pas echt na 60 jaar te zien zijn. Sowieso krijgen alle kunstwerken een plekje op de website van de Urbanuskerk.

Een vakjury kiest uit alle ingeleverde kunstwerken, 30 leien uit die tentoongesteld zullen worden in het museum JAN in november. Uit deze tentoonstelling worden nog drie kunstwerken tentoongesteld in het Amstelveens Nieuwsblad en krijgen een ereplek in het torenmuseum van de kerk.

Inspiratie opdoen

Om amateurkunstenaars te inspireren zijn er in het SAKB kunstlokaal inloopsessies om onder deskundige leiding een kunstwerk te maken. Een van deze sessies is zelfs speciaal voor kinderen georganiseerd.

Het aanleveren van een ontwerp kost een bijdrage van 10 euro. Dit komt volledig ten goede van het herstel van de kerk.

Meer informatie over de actie is te vinden op de site van de Urbanuskerk. Hier staat ook benoemd hoe de mensen mee kunnen doen.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS