HomeAmstelvenersUitdaging: Amstelveense kinderen mogen eigen verkeersbord ontwerpen

Uitdaging: Amstelveense kinderen mogen eigen verkeersbord ontwerpen

AMSTELVEEN – De kinderkrant Amstelkids houdt samen met wethouder Rob Ellermeijer (VVD) een speciale ontwerpwedstrijd voor kinderen. Basisschoolleerlingen worden opgeroepen een eigen verkeersbord te ontwerpen voor een (onveilige) plek in hun buurt. “Het beste ontwerp wordt ook écht gemaakt en geplaatst,” zo zegt Marloes Smit, uitgever van Amstelkids.

“Niet alleen in je eigen straat, maar ook rond scholen kan de verkeersveiligheid soms beter. Dat is dan ook de reden dat we deze actie hebben bedacht. En een verkeersbord, gemaakt door kinderen, valt extra op,” legt Marloes uit.

Oproep

Rijden auto’s in jouw straat veel te hard? Liggen er vaak hondendrollen? Vergeten automobilisten dat er spelende kinderen zijn in de wijk? Of is jou iets anders opgevallen? Doe dan mee!

Maar…wat moet je doen?
1. Bedenk een plek waar de verkeersveiligheid beter kan.  
2. Omschrijf deze plek in een kort tekstje (een paar zinnen zijn al genoeg).
3. Teken of knutsel een eigen verkeersbord.
4. Maak een foto van jouw verkeersbord. Stuur deze foto naar info@amstelkids.nl. En vergeet daarbij niet te vertellen waar dit bord volgens jou zou moeten komen.
Liever per post versturen? Dat kan ook! Stuur jouw ontwerp naar:
Amstelkids
t.a.v. M. Smit
IJselstraat 61-2
1078CD Amsterdam

Winnaar

Wie het beste verkeersbord heeft ontworpen, wordt bepaald door de gemeente. De redactie van Amstelkids neemt contact met de winnaar op. De winnaar mag zijn of haar verkeersbord uiteindelijk ook officieel met de – eventueel nieuwe – wethouder plaatsen.

Wethouder Ellermeijer: “We vinden het heel belangrijk dat kinderen meedenken en meedoen aan de verkeersveiligheid in Amstelveen. En we zijn benieuwd naar alle inzendingen. Succes met ontwerpen!”

Meedoen kan tot en met 10 april.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS