HomeWijkenKeizer KarelparkUitbreiding voor Amstelveen College: school moet 1.800 leerlingen kunnen huisvesten

Uitbreiding voor Amstelveen College: school moet 1.800 leerlingen kunnen huisvesten

AMSTELVEEN – Om het groeiend aantal leerlingen te kunnen huisvesten gaat het Amstelveen College uitbreiden. De middelbare school krijgt 1.870 m² extra ruimte om in totaal 1.800 leerlingen aan te kunnen. Naar verwachting gaat de gemeenteraad op 16 februari akkoord met het budget hiervoor van € 5,9 miljoen.

De extra ruimte gaat op verschillende manieren worden gecreëerd. Om de ruimtes groter en kleiner te kunnen maken, worden mobiele geluidwerende paneelwanden gebruikt. Daarnaast komt er een nieuwe collegezaal, die tevens gebruikt kan worden als pauze- en studieruimte maar ook als klein theater met plek voor 140 personen.

De school krijgt daarbij een mediatheek, die in open verbinding staat met een werk-, overleg-, en chillruimte. In totaal komen er acht nieuwe lokalen bij. De twee tijdelijke lokalen gaan weg, waarvoor een groen binnenplein in de plaats komt. Door het schuiven met beschikbare ruimten ontstaat er rustige leerplekken, speciaal voor het passend onderwijs.

Laatste uitbreiding aan Sportlaan

Naast nieuwe ruimte, wordt de bestaande ruimte van de school deels opnieuw ingericht. De kosten voor deze inrichting betaalt het Amstelveen College zelf. Een deel van het dakterras gaat de school gebruiken als zogenaamd medialab. Leerlingen krijgen daar digikunde met lessen in digitale vaardigheden en robotica. Alle fietsen worden aan de noord- en zuidzijde van het gebouw gestald. De verwachting is dat leerlingen in april 2023 de nieuwe ruimten kunnen gebruiken.

Met de geplande uitbreiding heeft het Amstelveen College op de locatie aan Sportlaan de maximale capaciteit bereikt. De school kan dus niet verder op deze plek groeien.

AANRADERS