Home112Twee Amstelveense sekswerkers betrapt: politie heeft hard bewijs

Twee Amstelveense sekswerkers betrapt: politie heeft hard bewijs

AMSTELVEEN – Een huis waar niemand staat ingeschreven, maar waar de deur wel wordt platgelopen door ‘vreemde mannen.’ De politie betrapte vorige week woensdag in twee woningen op heterdaad illegale sekswerkers.

Meedere meldingen zorgden ervoor dat agenten samen met controleurs van de gemeente huizen gingen controleren.

Daar troffen zij dus twee sekswerkers aan. De politie laat desgevraagd aan NH Nieuws weten dat de personen niet ’tijdens de daad’ zijn betrapt, maar dat er wel hard bewijs is. “Uit alles bleek dat er illegale prostitutie aan de gang was”, laat een woordvoerder weten.

Er is bij de invallen niemand aangehouden. Wel is uit één van de woningen ruim 3.000 euro contant geld in beslag genomen, omdat de sekswerker niet kon verklaren hoe het geld was verkregen. 

De politie gaat nu samen met de gemeente ‘in gesprek met woningeigenaren en eventuele tussenpersonen om herhaling te voorkomen en spookbewoning tegen te gaan.’  Op het adres staat officieel niemand ingeschreven. De gemeente kan de woning uiteindelijk eventueel (tijdelijk) sluiten of vergunningen intrekken. 

Toename prostitutie in woonhuizen

Steeds meer woningen in de provincie worden gebruikt voor illegale prostitutie, vertelt Alex Voorn van Stichting Verhuur Veilig, een organisatie die woonfraude bestrijdt, eind vorig jaar tegen NH Nieuws. “Je ziet dat er tijdens de coronacrisis een toename is van illegale thuisprostitutie, omdat de officiële bordelen gesloten zijn”, zei hij toen. 

Voorn trok aan de bel, omdat gemeentes er volgens hem te lang overdoen om dit soort panden te sluiten. Een buurt in Zwanenburg had daardoor maandenlang last van overlast van een illegaal bordeel. Eind vorig jaar werd een bordeel van dezelfde eigenaar in Badhoevedorp gesloten. 

Foto('s):Pixabay
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS