Home 112 Twee aanhoudingen in Middenhoven na achtervolging

Twee aanhoudingen in Middenhoven na achtervolging

AMSTELVEEN – De politie heeft vannacht op de Mercurius in Middenhoven twee verdachten aangehouden na een achtervolging.

Een huizenblok in de wijk was omsingeld door meerdere politie eenheden. Meerdere agenten hebben een aantal tuinen doorzocht.

Een buurtbewoonster werd er wakker van: ,,Ik had wat gerommel buiten gehoord, maar zag zo snel niks. Even later hoorde ik sirenes. Toen ik daarna vanuit mijn zolderraam keek, hoorde ik twee mannen tegen elkaar zeggen: ‘bukken, bukken!’. Hierna hoorde ik ze ook langs rennen. Daarna zag ik de politie aan komen.”

Volgens een omstander zou het gaan om een achtervolging na een (poging) inbraak in een woning. Inmiddels is dit bevestigd door een woordvoerster van de Amsterdamse politie.

De politie spreekt over een achtervolging na een verdachte situatie in de omgeving van de Mercurius. Een bewoner heeft de politie gebeld en de twee gingen er vandoor toen de politie arriveerde. Na een korte achtervolging konden de verdachten worden aangehouden. Een van hen, een minderjarige jongen, probeerde via een sloot te ontkomen maar werd alsnog aangehouden in de omgeving van De Weteringsbrugmolen. Zijn schoenen heeft hij tijdens zijn vlucht verloren. De jongen had inbrekersgereedschap bij zich en wordt verdacht van (poging) tot inbraak.

Beiden personen zijn na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau.

Mobiele versie afsluiten