HomeGezondheidTussentijds onderzoek GGD moet gevolgen corona op fysieke mentale gezondheid in kaart...

Tussentijds onderzoek GGD moet gevolgen corona op fysieke mentale gezondheid in kaart brengen

Veel Amstelveners hebben de afgelopen dagen een brief op de mat gekregen met het verzoek mee te doen aan een onderzoek van de GGD. Het onderzoek is bedoeld om de gevolgen van de coronaperiode de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart te brengen.

Bijna 40.000 inwoners van Amsterdam en Amstelland zijn benaderd om mee te doen aan het onderzoek. De GGD houdt normaal gesproken eens in de vier jaar een onderzoek naar de gezondheid van de inwoners. De ingelaste peiling is vooral om te kijken wat de invloed van corona op de fysieke en mentale gezondheid van mensen is.

Landelijk onderzoek

“Met de resultaten bekijken we per gemeente wat nodig is om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Omdat alle GGD’en meedoen, levert het onderzoek resultaten op landelijk, regionaal en gemeenteniveau. Ook kunnen de resultaten uit dit onderzoek met eerdere edities worden vergeleken,” aldus de GGD.

De verwachting is dat de resultaten van het onderzoek in de zomer van 2023 beschikbaar zijn.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS