‘Tuin van Ouderkerk’ ten dode opgeschreven: broers strijden voor behoud

OUDERKERK – Jarenlang was de ’tuin van Ouderkerk’, bij de landijsbaan in het dorp, een plek waar jong en oud samenkwamen. Maar door een besluit van de gemeenteraad dreigt de plek waar Kek! bier is gevestigd te verdwijnen. De beslissing zorgt voor veel onbegrip bij de gemeenschap. Samen met de uitbaters Erwin en Marcel van Wieringen, strijden zij nu voor het behoud. 

“Vrijheid, gezelligheid en ontspanning. Zowel voor mij als voor de kinderen”, vertelt een van de vaste gasten aan NH Nieuws. De ’tuin van Ouderkerk’ aan het Molenpad in Ouderkerk aan de Amstel heeft een speciaal plekje veroverd in het hart van Ouderkerkers. Het besluit om de plek te laten verdwijnen valt dan ook rauw op het dak van velen. 

Steun van wethouder?

De broers Marcel en Erwin van Wieringen zijn er ruim 4,5 jaar geleden met hun Kek! bier ingetrokken. Het begon als een pilot die tussen 2016 en 2019 meerdere malen positief is geëvalueerd en dus leek het wethouder Barbara de Reijke een goed idee een definitieve omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. 

Eerst leek de gemeenteraad positief gestemd over het initiatief van de gebroeders Van Wieringen, maar bij een laatste stemming eind april bleek een meerderheid tegen het behoud van de plek. Hoewel wethouder De Reijke achter de ’tuin van Ouderkerk’ stond heeft ze, ondanks meerdere verzoeken van NH Nieuws/AAN!, niets meer laten weten. 

Campagne

Marcel laat weten te strijden voor het behoud van de plek en vertelt veel bijval te krijgen van dorpsgenoten. “We werken aan een campagne waarmee we hopen dat de raad weer in beweging komt”, besluit hij. 

Niels van Steijn
Niels van Steijn
Niels van Steijn houdt voor NH NIeuws hoofdzakelijk de gang van zaken in de gemeente Haarlemmermeer in de gaten. Maar hij opereert ook in het gebied Amstelland en signaleert daar nieuws wat voor de Amstelvener interessant kan zijn.

AANRADERS