HomeSchipholTrillende ramen door straaljagers: vier F-35's boven Amstelveen gespot

Trillende ramen door straaljagers: vier F-35’s boven Amstelveen gespot

Inwoners van Amstelveenwerden aan het eind van de ochtend verrast door het oorverdovende geluid van vier F-35’s van de Koninklijke Luchtmacht. De jachtvliegtuigen werden onder meer gespot boven Amsterdam-Zuidoost, Amstelveen en Haarlemmermeer. F-35’s voerden een zogenaamde ‘missing-man-formation’ uit.

Een missing-man-formation wordt uitgevoerd als eerbetoon aan een overleden vlieger. De Koninklijke Luchtmacht hield vandaag een jaarlijkse herdenkingsdienst voor overleden personeelsleden.

De vier F-35’s vlogen boven voormalig vliegbasis Soesterberg waar de dienst gehouden werd. Een van de jachtvliegtuigen symboliseert de overleden piloten en verlaat de formatie door steil naar boven te vliegen.

Niet onopgemerkt boven Noord-Holland

Na de missing-man-formation zetten de F-35’s koers richting Noord-Holland en kruisten daarbij het controlegebied van Schiphol. De laagvliegende straaljagers bleven ook niet onopgemerkt in de provincie. 

Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS