HomeAmstelvenersToet toet! Vijfhonderdste ritje voor Wijkmobiel Uit & Thuis in Waardhuizen &...

Toet toet! Vijfhonderdste ritje voor Wijkmobiel Uit & Thuis in Waardhuizen & Middenhoven

Het zijn juist de op het oog kleine initiatieven die veel plezier kunnen brengen. En dat doet de simpele elektrische Canta in de wijken Middenhoven en Waardhuizen. Bestuurd door vrijwilligers en gecoördineerd door een taxi-chauffeur die uit een moeilijke tijd komt.

Het gaat om de Wijkmobiel Uit & Thuis. Dit project is opgezet naar aanleiding van een motie van ex-raadslid Sandra van Engelen (CDA). Wijkbewoners die slecht ter been zijn kunnen voor een eurootje naar een locatie binnen de wijk worden gebracht. Een initiatief dat aanslaat, want sinds december 2021 zijn er al 500 ritjes verzorgd.

Geschenk uit de hemel

De Wijkmobiel wordt rondgereden door twaalf vrijwilligers. Die worden weer aangestuurd door Marko van Kesteren. Hij wordt wel betaald door Participe die het project heeft uitgevoerd. Van Kesteren is taxichauffeur van origine en heeft in de coronatijd behoorlijk veel financiële klappen moeten verwerken. “De baan als coördinator voor de Wijkmobiel kwam dus als een geschenk uit de hemel,” zegt hij dankbaar.

Tijdens de coronacrisis had Van Kesteren heel veel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ondanks alle tegenslag ging hij juist op zoek naar manieren om anderen die in dezelfde situatie zaten te helpen. Het tekent zijn sociale betrokkenheid.

Lange dagen

Het taxiwerk blijft Van Kesteren overigens trouw: “Het is nog steeds geen vetpot,” zegt hij. “Maar we gaan gewoon door, hoor! Ik maak lange dagen maar vanavond zit ik gewoon weer op de taxi.”

Ondertussen kijkt hij trots naar de Wijkmobiel die met voor de vijfhonderdste keer op pad gaat. Mevrouw Mulder is degene die deze jubileumrit mag maken samen met chauffeur Esther. Wat Van Kesteren betreft volgen er nog vele. En niet alleen in Waardhuizen en Middenhoven. Als het aan hem ligt komt er na deze geslaagde proef (die tot 31 december duurt) een vervolg in veel meer Amstelveense wijken.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS