Home Amstelveners Tóch een vrolijk kerstfeest voor de bewoners van Zonnehuis Bovenkerk

Tóch een vrolijk kerstfeest voor de bewoners van Zonnehuis Bovenkerk

Ouderen die in het Zonnehuis in Bovenkerk wonen, vieren deze week ondanks de lockdown toch alvast een gemoedelijk kerstfeest. De eerste bewoners hebben zichtbaar genoten van alle festiviteiten.

Het Zonnehuis heeft het kerstfeest vanwege corona verspreid over meerdere dagen. Familie kan dit jaar helaas niet aanschuiven. Iedere dag krijgen bewoners van twee afdelingen een kerstlunch voorgeschoteld, terwijl ze kunnen kijken naar een (online) kerstshow. Maandag was het de beurt aan woning 16 en 18.

Gekke kerstmuts

Het verzorgingshuis heeft een aantal vrolijke beelden van het festijn gedeeld met de buitenwereld. Daarop is te zien hoe de ouderen het feestmaal met plezier tot zich nemen, terwijl ze stuk voor stuk een gekke kerstmuts op hun hoofd dragen.

De ouderen hoefden niet bang te zijn dat ze zouden verhongeren. Zij kregen vooraf een garnalencocktail en wilde paddenstoelen soep voorgeschoteld, als hoofdgerecht kiprollade met aardappels, stoofperen en sperziebonen in spek gerold. Daarna genoten de bewoners van het Zonnehuis van een luxe kerst Bavarois en koffie en thee met chocolade.

Mobiele versie afsluiten