HomeWijkenBovenkerkTijdelijke kunstroute door Westwijk en Bovenkerk in de zomermaanden

Tijdelijke kunstroute door Westwijk en Bovenkerk in de zomermaanden

AMSTELVEEN – De Amstelveense wijken Bovenkerk en Westwijk zijn volgend jaar zomer drie maanden lang het toneel van een kunstroute. Zeven kunstenaars creëren kunstwerken geïnspireerd op deze locaties. Inwoners van de wijken hebben de gelegenheid om locaties aan te wijzen waar een kunstwerk in hun ogen goed zou passen. Dit kan vanaf vandaag via de website Denk Mee Amstelveen. 

Met deze kunstroute wil de gemeente gehoor geven aan haar cultuurbeleid De Stad als Podium. Tegelijk met de kunstroute worden programma’s aangeboden om meer te weten te komen over de werken en de kunstenaars. “Kunst en cultuur zitten in het DNA van Amstelveen”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Wij investeren daarom in het zichtbaar en toegankelijk maken van kunst. In de wijken Bovenkerk en Westwijk is nog veel ruimte voor de ontwikkeling van publieke kunstwerken. Juist daarom wordt hier de kunstroute georganiseerd.” 

Locaties gezocht

De exacte locaties van de kunstwerken staan nog niet vast en in de zoektocht naar bijzondere plekken in Bovenkerk en Westwijk wordt de hulp van bewoners ingeroepen. Waar zien zij graag zo’n tijdelijk kunstwerk? Op een saaie plek om het op te vrolijken? Of juist op een mooie plek, omdat het daar goed tot zijn recht komt? 

Suggesties voor een plek in de openbare ruimte kunnen tot 12 december doorgegeven worden op denkmee.amstelveen.nl. Hier kunnen inwoners op een kaart een locatie aanwijzen en een foto uploaden. Op basis van haalbaarheid en spreiding selecteren de curator en kunstenaars de zes definitieve locaties. De kunstenaars maken vervolgens speciaal voor deze locaties een kunstwerk. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS