HomeAmstelvenersTienjarige Bana wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Tienjarige Bana wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

AMSTELVEEN – Onze gemeente heeft weer een nieuwe kinderburgemeester. Uit een groep van 20 kinderen van verschillende basisscholen werd woensdag de tienjarige Bana gekozen van de Willem-Alexanderschool. Ze vormt samen met de andere 19 kinderen de nieuwe kinderraad van Amstelveen voor 2021-2022.

Juryvoorzitter en wethouder onderwijs, Frank Berkhout is enthousiast over de grote kinderraad: “Dit jaar zitten er weer meer kinderen in de kinderraad. Mooi dat er van bijna alle basisscholen dit jaar een kind vertegenwoordigd is. Zo worden de Amstelveense kinderen goed vertegenwoordigd. Het was nog wel een klus om uit deze enthousiaste groep kinderen vol mooie plannen een kinderburgemeester te kiezen. Maar Bana overtuigde de jury met haar vele ideeën, welbespraaktheid en pit. Ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.”

Presenteren voor de jury

De verkiezingsmiddag op het raadhuis zat vol met opdrachten en presentaties. Zo werd er om de beurt gespeecht voor een echte jury, kreeg ieder kinderraadslid een echte fotoshoot, werden er lintjes doorgeknipt en kregen ze een mediatraining. De jury bestond uit juryvoorzitter en wethouder onderwijs Frank Berkhout, burgerlid Guy Muller (PvdA) en raadslid Stieneke Kruijer (Groen Links), hoofdredacteur Amstelkidskrant Marloes Smit en Elina, de kinderburgemeester 2020-2021.

Installeren kinderburgemeester

Op de eerste raadsvergadering van 7 juli zal burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe kinderburgmeester officieel installeren. Op die middag wordt er afscheid genomen van Elina, kinderburgemeester 2020-2021. Daarna wordt Bana officieel geïnstalleerd en krijgt ze de ambtsketen omgehangen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS