Home112Tiener opgepakt voor dodelijke schietpartij Wieringerstraat

Tiener opgepakt voor dodelijke schietpartij Wieringerstraat

AMSTELVEEN – Een 16-jarige Amsterdammer is eergisteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten eind vorig jaar van een 56-jarige man aan de Wieringerstraat.

Het slachtoffer is een inwoner van Almere en een bekende van de politie. Volgens Het Parool is hij al meerdere keren door de recherche gewaarschuwd omdat hij op een dodenlijst zou staan.

Lees ook: VIDEO-UPDATE | Schietpartij aan Wieringerstraat: slachtoffer overleden

Een dag na de liquidatie hield de politie al twee Amsterdammers van 21 en 22 jaar aan. De 22-jarige man is na het verhoor heengezonden, maar blijft wel verdachte. Het voorarrest van de 21-jarige verdachte is inmiddels verlengd met 90 dagen. 

De aangehouden tiener zit in beperkingen. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De verdachte zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS