HomeAmstelvenersTestbus tot 5 september bij Goudsmithal na toename aantal besmettingen

Testbus tot 5 september bij Goudsmithal na toename aantal besmettingen

AMSTELVEEN – Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week fors opgelopen. Daarom heeft de gemeente in overleg met de GGD besloten om de coronatestbus in Amstelveen te laten staan. De testbus staat nu tot en met zondag 5 september 2021 op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen.

De bus is alle dagen open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. Mensen kunnen zich gratis en zonder afspraak laten testen. Neem wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee.

Uitslag binnen 24 uur

Iedereen met milde klachten kan een coronatest laten doen. Denk hierbij aan klachten zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn. Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. Bezoekers worden dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De uitslag is meestal binnen 24 uur bekend.

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus staat sinds 17 mei 2021 in Amstelveen en is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS