HomeAmstelvenersTess begint kringloopapp Pottum: 'Gratis spullen ruilen in de wijk en daarbuiten'

Tess begint kringloopapp Pottum: ‘Gratis spullen ruilen in de wijk en daarbuiten’

KEIZER KARELPARK – Toen het in de Borrelappgroep Keizer Karelpark iets teveel op https://www.youtube.com/watch?v=WzBm6ETWnrween weggeefhoek begon te lijken, begon Tess Doucet een aparte appgroep. Daarin zitten nu al zo’n 60 mensen van binnen en buiten de wijk die gratis spullen uitruilen met elkaar. Het is een duurzame manier van ontspullen waarbij buurtbewoners iemand blij maken met spullen die zij zelf niet meer gebruiken. Verslaggever Sander Huisman sprak Tess over de apprgroep Pottum.

In het buurtje in Keizer Karelpark waar Tess woont zijn veel straten vernoemde naar vliegpioniers. Maar omdat geen enkele straat vernoemd is naar een vrouw, noemde Tess haar appgroep Pottum. Vernoemd naar Wilhelmine Pottum-Ruitman, die in 1909 de eerste vrouwelijke ballonvaarder was.

In appgroep Pottum worden gratis producten weggeven aan buurtbewoners. Rond sinterklaastijd konden dat kleine schoencadeautjes zijn en rond de kerstperiode is dat naast de gewone dagelijkse verhandelingen ook kerstdecoratie.

Het is voor iedereen binnen en buiten Keizer Karelpark mogelijk om zich aan te sluiten bij de appgroep. Wanneer u op onderstaande link klikt op uw telefoon, bent u gelijk lid van de appgroep: https://chat.whatsapp.com/BW6DMGNsf1j1IZqxgDOQWF.

AANRADERS