HomeEvenementenTerug van weggeweest: 'Mensen blij maken met tweedehands dingen' op de Amsterdamseweg

Terug van weggeweest: ‘Mensen blij maken met tweedehands dingen’ op de Amsterdamseweg

Na twee jaar was-ie vanochtend helemaal terug van weggeweest: de vrijmarkt aan de Amsterdamseweg. NH Nieuws struinde de markt af en liet zich verrassen door alle koopjes, optredens en lekkernijen.  

Vrijmarkt in Amstelveen, Koningsdag 2022

Wie denkt dat de vrijmarkt-handel een ontspannen uitje is, heeft het mis. “We waren hier om 3.30 uur”, vertelt een vrouw voor de camera van NH Nieuws en AAN!. “De wekker ging om 2.30 uur. Aanpoten dus.”  

Iets verderop staan twee meisjes geld te verdienen met danspasjes en handelswaar. “Ik dans het Koningsspelen-nummer van Kinderen voor Kinderen”, vertelt ze. Waarom ze dat zo leuk vindt? “Omdat je mensen blij kunt maken met tweedehands dingen.”

Wijkcentrum

Ook in het wijkcentrum in Patrimonium wordt vandaag volop bij de verjaardag van Zijne Koninklijke Hoogheid stilgestaan. Storm liep het vanochtend vroeg nog niet, maar de eerste oranje tompoucen werden vakkundig naar binnengewerkt. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS