Home112'Team Frédérique' houdt rug recht ondanks storm van kritiek op sociale media

‘Team Frédérique’ houdt rug recht ondanks storm van kritiek op sociale media

AMSTELVEEN – Het optreden van Paul Brink, de vader van de mishandelde Amstelveense Frédérique, oogst zowel lof als kritiek. Brink en zijn dochter bedekken de laffe aanval op haar met de mantel der liefde en volharden daar ook in.

De bijna hippie-achtige manier waarop ‘Team Frédérique’ het incident benadert, kunnen veel mensen op social media niet begrijpen. Velen stellen dat de softe manier van aanpak alleen maar zorgt dat het probleem verergert. Hierbij wordt in veel gevallen gedoeld op de Marokkaanse gemeenschap. In enkele private opsporingsberichten wordt melding gemaakt dat de daders van Marokkaanse afkomst zijn.

Gevoel eensgezindheid en tolerantie vele malen sterker

Ondanks de kritiek richt Brink zich op de positieve reacties. “Gisteren hebben naar ons besef alle 17 miljoen mensen die zich in Nederland bevinden (maar ook vele anderen waar dan ook ter wereld) overtuigend laten zien dat ons gezamenlijk gevoel van eensgezindheid en tolerantie vele malen sterker en krachtiger is dan welke gevoelens van onwetendheid van enkelingen dan ook,” schrijft hij vandaag op zijn LinkedIn-account.

Lees ook: VIDEO: Mishandelde Frédérique vooral boos omdat er nu twee proppen in haar neus zitten

Brink laat weten dat zijn dochter heeft moeten huilen van dank vanwege alle kaartjes, bloemen en cadeaus die gisteren al persoonlijk zijn bezorgd en vandaag nog zullen volgen. “Wat ongelofelijk lief,” aldus Frédérique. Vader Paul vult aan: “Wij zullen haar omringen en steunen met alle liefde die er vanuit u is gegeven en haar de komende dagen extra laten genieten om zodoende snel te herstellen.”

Hoop dat daders snel herenigd worden met liefde naasten

Als laatste schrijft Brink: “Frédérique in het bijzonder, maar ook wij als familie hopen dat de gisteren gearresteerde dader en eventuele anderen die mogelijk volgen snel weer mogen worden herenigd met de liefde van hun naasten en weer tolerant worden opgenomen in het Amstelveen wat altijd al bekend staat om haar diversiteit en verdraagzaamheid.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS