HomeAmstelveners'Te weinig draagvlak bij NFC voor fusie op huidige terrein Amstelveen Heemraad'

‘Te weinig draagvlak bij NFC voor fusie op huidige terrein Amstelveen Heemraad’

AMSTELVEEN – De fusie tussen de voetbalclubs Amstelveen Heemraad en NFC staat op de tocht. Dat laat het bestuur van Amstelveen Heemraad weten op de website. De club heeft vorige maand aan de leden kenbaar gemaakt dat het proces voorlopig is gestaakt.

Belangrijkste reden om niet verder te gaan met de fusiebesprekingen is de locatie. Hiervoor stond het terrein van Amstelveen Heemraad, aan de oostzijde van de Sportlaan, op de nominatie. Binnen NFC is er op het ogenblik echter niet genoeg draagvlak om te verhuizen. NFC heeft dat afgelopen zomer laten weten aan het bestuur van de buurman.

Eigen club verdient aandacht

“Op basis van dit bericht hebben wij ervoor gekozen om bij NFC, het Sportbedrijf en de Gemeente Amstelveen uit te spreken dat v.v. Amstelveen Heemraad het zich niet langer kan veroorloven de aandacht van bestuur en andere vrijwilligers te verdelen over een lange termijn fusietraject enerzijds en de club op dit moment anderzijds,” schrijft het bestuur.

“De club die we met elkaar weer op een mooi niveau hebben gekregen verdient nu onze onverdeelde aandacht. Wij willen niet nog langer pas op de plaats maken. Wij hebben dan ook besloten om het lange proces van de huidige fusiegesprekken voorlopig te staken,” aldus het bestuur dat niet uitsluit dat het plan voor een fusie op een later moment wordt opgepakt.

AANRADERS