HomeAmstelvenersTaalhuis organiseert wedstrijd sneldichten tijdens wandeling

Taalhuis organiseert wedstrijd sneldichten tijdens wandeling

AMSTELVEEN – Het taalhuis organiseert zaterdag 4 september een wedstrijd sneldichten. Het onderwerp is de taalwandeling die op dezelfde dag wordt gehouden.

Taalcoaches uit het bedrijfsleven lopen met Taalvragers (anderstaligen) een route door Amstelveen vanaf de Bibliotheek op het Stadsplein. Het doel van de wandeling is om mensen met een taalachterstand te helpen aan een grotere woordenschat. Bovendien komen de deelnemers met elkaar en andere culturen in contact. Verder kunnen zij ook nog informatie over Amstelveen krijgen.

De wedstrijd werkt als volgt: je mag eerst meewandelen. Zodra het gedicht af is, kom je terug naar de bibliotheek. Na een seintje van de organisatie kan je tijdens het wachten op de andere groepen je gedicht voorlezen. Je hoeft geen schrijver of dichter te zijn om mee te doen. Iedereen kan en mag meedoen.

Een vakkundige Amstelveense jury, bestaande uit de schrijfster Bernice Berkleef en dichter Peter Dofferhof zijn aanwezig voor beoordeling. De prijs is een boekenbon van € 50,-. Je kunt je opgeven via amstelveen@wereldbuur.nu.

Uiteraard wordt alles georganiseerd volgens de dan geldende coronaregels.

Foto('s):Geoff Ruddock
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS