Swingende heupen dankzij enthousiaste Bovenkerkse balkonbeweeguitvinder Mieke

AMSTELVEEN – In het hele land werd vandaag voor de tweede keer de Nationale Balkon Beweegdag gehouden. Dit speciale evenement was er niet geweest zonder het onverminderde enthousiasme van de Amstelveense Mieke Regelink.

De sportbeweegcoach bedacht tijdens het begin van de coronacrisis het balkonbewegen voor ouderen. Op haar fiets en met een draagbare muziekinstallatie toog Mieke door Amstelveen om de oudere inwoners toch te kunnen trakteren op een dagelijkse portie bewegen. Daarbij was het voor veel deelnemers een welkom onderbreking tijdens de saaie coronadagen.

Jong en oud

Door de versoepelingen konden vandaag ook kinderen aanwezig zijn bij de Nationale Balkon Beweegdag. “Hoe leuk is dat?” zegt Mieke die aanwezig is bij de Dignahoeve, de plek waar het allemaal begon. “De kids zien dat bewegen leuk en goed is. Bewegen is namelijk niet alleen voor ouderen. We doen het allemaal. Bewegen is voor iedereen!”

Voormalig top-judoër Dennis van der Geest is het daar helemaal mee eens. “Sporten is gezond maar vooral ook heel leuk om te doen. Het verbindt ook. Natuurlijk, je kan in je eentje sporten maar het is zo leuk om dat met een groep te doen. Zowel als je jong of oud bent.”

Van der Geest is ook blij dat het vandaag zijn steentje kon bijdragen. Zeker omdat hij nu eens muziek stond te draaien voor ouderen. ,,Natuurlijk, als je Elvis Presley opzet dan zie je nog een paar heupen bewegen dat je denkt ‘oh, ik hoop dat alles op z’n plek blijft zitten’,” grapt hij.

De Bovenkerkse balkonbeweeguitvinder Regelink kon in ieder geval terugkijken op een zeer geslaagde tweede editie van de Balkon Beweegdag. ,,Het is mooi weer en we hebben plezier gehad. Wat wil je nog meer?”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS