Home Amstelveners Subsidie mediafonds voor project burgerjournalistiek AAN!/NH in de wijk Keizer Karelpark

Subsidie mediafonds voor project burgerjournalistiek AAN!/NH in de wijk Keizer Karelpark

AMSTELVEEN – De nieuwe online omroep AAN! heeft van de Amstelveense Mediaraad een subsidie gekregen om het project Nieuwsplein Keizer Karel te realiseren. Hiermee wil de omroep in samenwerking met partner NH Nieuws in de haarvaten van samenleving duiken om te komen tot journalistieke producties die door de inwoners zelf zijn gemaakt.

Binnenkort start de werving en verdere uitwerking van het project. Doel is om na de zomervakantie een definitieve start te maken met een team van enthousiaste en leergierige burgerjournalisten. Zij zullen worden begeleid door de professionals van AAN! en NH Nieuws.

AAN! heeft bewust voor Keizer Karelpark gekozen omdat er in deze wijk veel gebeurt en de komende tijd ook veel gaat gebeuren met nieuwe bouwprojecten en de verbreding van de A9. Het voornemen is om het project uiteindelijk ook in andere wijken te ontvouwen.

AAN!-voorzitter Peter de Groot is blij met de steun: “De Mediaraad heeft aangegeven de vernieuwende aanpak van AAN! voor dit project te herkennen. Daar zijn we trots op en het stimuleert ons dat te laten zien.”

Het Mediafonds kende ook subsidie toe aan RTVA om het programma 1Amstelveen te behouden. Daarnaast krijgt journaliste Naomi Heidinga een bedrag uit het fonds om een een podcastserie te maken over de woonproblematiek in Amstelveen.

Mobiele versie afsluiten