Studenten houden coronaproof ‘Balkonfestival’ op Uilenstede

AMSTELVEEN – Het coronavirus maakt het er voor studenten niet gemakkelijker op. Zeker niet als je dicht op elkaar en met elkaar woont. Toch kan zo’n studentenhuis ook weer heel gezellig zijn. Vandaag tijdens Koningsdag lieten de Uilenstedebewoners zien dat ze samen best goed een ‘coronaproof’ feestje kunnen bouwen.

Organisatoren Lisa Conzemius en Derk-Jan Post zijn blij met het resultaat. Lisa: ,,We hebben als eenheid geïnvesteerd in best wel goede boxen. En toen we buiten zaten merkten wij dat een andere eenheid hetzelfde deed. Toen dachten we dat het wel hilarisch zou zijn om zo een festival ‘na te stagen’. Maar in plaats van stages heb je dan verschillende balkons!”

Samenwerking met andere partijen

Zomaar ‘even’ een balkonfestival organiseren zat er niet zomaar bij. Op voorhand werd er contact gezocht met andere partijen, zoals studentenverhuurder DUWO, gemeente en de politie. ,,Gelukkig was DUWO zo aardig om daar voor ons een beetje in te bemiddelen, dat heeft ons echt geholpen!” vertelt Lisa. Er werden diverse afspraken gemaakt over het maximaal aantal mensen op de balkons en dat de coronamaatregelen gevolgd zouden worden. Bij de start van het ‘balkonfestival’ waren ook een aantal politieauto’s aanwezig, maar alles was volgens de regels. ,,Zo was het toch nog een veilige opening!” lacht Lisa.

,,Ik denk dat dit het beste voorbeeld is dat het allemaal zo leuk is als dat je het zelf maakt.” zegt Lisa. ,,We hebben het voordeel dat we op een studentencampus wonen en echt een community hebben. Maar we hebben het echt wel zelf georganiseerd en het samen met de hele flat gedaan,” besluit ze.

Het feestje op de balkons gaat voorlopig nog even door tot in de avond.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS