HomeNatuurStorm 'Corrie' voor de deur, KLM schrapt 160 vluchten

Storm ‘Corrie’ voor de deur, KLM schrapt 160 vluchten

AMSTELVEEN – Morgen zal storm ‘Corrie’ over het land gaan trekken. De Noordwester storm zal waarschijnlijk flink gaan huishouden. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincie Noord-Holland.

De storm zal gepaard gaan met zware windstoten tot wel 100 kilometer per uur. Een enkele windstoot zou zelfs harder kunnen uitvallen. Hierdoor is de kans aanwezig dat schade kan ontstaan. “Mensen zetten niet alles goed vast, waardoor dingen losraken”, zegt NH Nieuws weerman Jan Visser. “Die kunnen dan wegwaaien. Ook kunnen er bomen, schuttingen en vuilnisbakken omwaaien.”

Lees ook: Noordwesterstorm Corrie raast morgen over de provincie: dit ga je er van merken

KLM heeft laten weten aan NH Nieuws dat ze 160 vluchten schrappen vanwege de harde wind. Geen enkele van Schiphols start- en landingsbanen liggen in een noordwestelijke richting, waardoor vliegtuigen met flinke zijwind moeten landen of opstijgen. Hierdoor is de capaciteit om te starten en te landen zeer beperkt morgen.

Ook andere luchtvaartmaatschappijen zullen naar verwachting vluchten moeten schrappen, maar een woordvoerder van Schiphol kon nog niet zeggen hoeveel er dat zullen zijn. Passagiers van KLM worden omgeboekt naar latere vluchten. 

Stormschade melden

De brandweer Amstelveen laat op facebook weten veel telefoontjes te verwachten vanwege de storm. “Maar niet alle telefoontjes zijn voor de brandweer bestemd. Veel meldingen kunnen ook door de gemeente worden afgehandeld.” aldus de brandweer. In een bijgevoegde infographic leggen ze uit wanneer de brandweer wel gebeld kan worden of dat een melding door de gemeente kan worden afgehandeld.

AANRADERS