Stoet met verlichte auto’s rijdt door de regio

AALSMEER – Een vrolijk gezicht in Aalsmeer, Uithoorn, Kudelstaart en De Kwakel donderdagavond. Een stoet van zo’n 25 tot 30 verlichte auto’s reed door de dorpen. Een beetje licht brengen bij de ouderen tijdens deze donkere dagen was het drijfveer achter de actie.

Aalsmeerders Bob Severin en Roy Blauwhoff zijn de initiatiefnemers. Het idee ontstond vorig jaar: ,,Eentje begon met lampjes op zijn auto en toen gingen we dat met meer doen. Een van de meiden zei dat het misschien leuk was om langs de ouderen te rijden vanwege Corona. En zo is het tot stand gekomen” zegt Severin.

Was de stoet vorig jaar nog maar zo’n acht auto’s, dit jaar zijn het er veel meer. Op de vraag hoeveel auto’s meedoen moet Bob Severin gelijk lachen: ,,Doe jij effe tellen Roy?”, waarop Roy al gelijk vraagt: ,,Heb je even?”. Bob schat daarna in dat het zo’n 25 á 30 auto’s zijn dit keer.

Reacties

Toch is niet iedereen langs de route postief vertelt Roy: ,,Er zaten van die milieuhippies tussen, die zeiden dat het niet kon omdat het slecht is voor het milieu, maar de rest vond het fantastisch!”. ,,Een hoop lachende gezichten!” vervolgt Bob gelijk.

Een buurman van de jongens vind het prachtig om te zien. ,,Hij heeft een grote vriendenkring kennelijk.” zegt hij opgetogen. ,,En als je dit met zijn allen kan doen, dat is toch prachtig!”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS