HomeAmstelvenersStemmen op ontwerpen voor skatepark Schweitzerlaan Westwijk

Stemmen op ontwerpen voor skatepark Schweitzerlaan Westwijk

AMSTELVEEN – Er kan gestemd worden op twee ontwerpen voor het nieuwe skatepark aan de Schweitzerlaan in Westwijk. Vanaf woensdag 30 maart tot en met zondag 17 april 2022 kun jij via denkmee.amstelveen.nl je keuze maken.

Na participatie met onder andere initiatiefnemers Ramon, Tijn en Thomas, jongeren, omwonenden, wijkcoach, buurtsportcoach en grondig onderzoek van de gemeente naar een geschikte locatie kan de volgende stap worden gezet. Bureau Concrete Matters heeft twee ontwerpen gemaakt waarop dus kan worden gestemd. Beide ontwerpen bieden talloze mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde skaters, steppers en BMX-ers. Vooral de contouren van het skatepark en de toegang verschillen.

Inrichting omgeving

Als de keuze voor het ontwerp van het skatepark vaststaat kan de gemeente het plan verder uitwerken. Dan zullen zij gaan kijken naar mogelijkheden voor onder andere bankjes, fietsnietjes en afvalbakken. Mogelijk wordt het ontwerp nog iets aangepast om het goed in de beschikbare ruimte in te passen. Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd en de opdracht worden verstrekt.

Instagram en Snapchat

Wethouder Floor Gordon (spelrecreatie): “Fijn dat het de jonge skaters gelukt is om een skatepark in Amstelveen-Zuid voor elkaar te krijgen. We moeten nog wel een bestemmingsplanprocedure doorlopen dus de skaters moeten nog even geduld hebben. Als alles meezit, kunnen we het skatepark begin 2023 met hen openen.” De gemeente start 30 maart een campagne via Snapchat en Instagram om jongeren op te roepen om te stemmen.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS