HomeAmstelvenersStank voor dank? Ondanks afschaffen hondenbelasting lijkt hondenpoep nog steeds Amstelveens probleem

Stank voor dank? Ondanks afschaffen hondenbelasting lijkt hondenpoep nog steeds Amstelveens probleem

Opnieuw poepnieuws uit Amstelveen. Onze gemeente heeft namelijk niet alleen last van wildpoepende mensen. Ook honden kunnen er wat van. Of liever gezegd: hun baasjes die weigeren de ‘schijtzooi’ op te ruimen.

De niet opgeruimde hondenhoopjes zijn een doorn in het oog van Actief voor Amstelveen (AVA). De partij krijgt steeds meer klachten binnen over hondenpoep en constateert dat mensen vaak slalommend over straat lopen om uitwerpselen te ontlopen. Ook kinderen kunnen niet onbezorgd spelen op speelweides en speelplaatsen zonder onder de uitwerpselen thuis te komen, stelt de partij.

Met de door AmstelveenSport mede georganiseerde Jantje Beton Buitenspeeldag in aantocht en de voor de zomer met de Beweegbus aangekondigde buitenspeelactiviteiten zijn al die ongecontroleerd gelegde drollen een zeer onwenselijke situatie, vindt AVA.

Stank als dank?

AVA verbaast zich er dan ook over dat veel hondenbezitters een beetje moeite met de regels hebben. Zeker sinds Amstelveen in 2018 de hondenbelasting afschafte. Fractievoorzitter Michel Becker: “Je zou toch op zijn minst mogen verwachten dat hondenbezitters uit dank hiervoor hun verantwoordelijkheid nemen, de hond op alleen de daarvoor bestemde uitlaatplekken hun behoefte laten doen of anders het met eigen of door de gemeente beschikbaar gestelde poepzakjes opruimen om overlast te voorkomen.”

De lokale partij die met twee zetels in de gemeenteraad zit heeft daarom ook een aantal schriftelijke vragen bij het Amstelveense college neergelegd. Zo vraagt AVA zich af waarom den aanduidingsborden verboden voor honden zijn gebleven. Ook wordt voorgesteld om een mediaoffensief te beginnen om hondenbezitters op hun plichten en verantwoordelijkheden worden gewezen.

Foto: Ruscha de Jong-de Roos burgerlid Actief voor Amstelveen, Mieke Regelink AmstelveenSport, Michel Becker raadslid Actief voor Amstelveen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS