HomeAmstelvenersStadsstrand langs de Poel is klaar, maar zwemmen kan nog niet

Stadsstrand langs de Poel is klaar, maar zwemmen kan nog niet

AMSTELVEEN – Je hoeft Amstelveen niet meer uit om je handdoekje uit te leggen. Aan de Noordelijke Poeloever is een heus stadsstrand aangelegd. Je kan beter wel nog even op de kant blijven. Een officiële zwemplek komt pas na 2022.

De gemeente wil eerst de waterkwaliteit van de Poel, die al jaren ter discussie staat, verbeteren. In 2022 wordt een baggerpilot gestart met partners van het project zoals gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en provincie Noord Holland.

Aantrekkelijker

Het stadsstrand kan nu dus wel al gebruikt worden voor recreatie op het droge. “Met dit stadsstrand bieden wij Amstelveners een uniek plekje om te recreëren bij de Poel”, licht wethouder Rob Ellermeijer toe. “Een plek waar kinderen in het zand kunnen spelen, kan worden gesport of lekker worden geluierd met een prachtig uitzicht op de Poel.”

In het coalitieakkoord is vastgelegd dat er meer ruimte moet komen voor onder andere sport, recreatie en horeca. Het College van B en W vindt het belangrijk dat deze locatie aan de Poel aantrekkelijker wordt.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS