Home112Spookwoning Dr. Willem Dreesweg leegehaald: rolluik aan binnenkant deur

Spookwoning Dr. Willem Dreesweg leegehaald: rolluik aan binnenkant deur

In een flat aan de Willem Dreesweg (Middenhoven) is onlangs een zogenoemde spookwoning leeggehaald. Spookwoningen worden in de regel gebruikt voor andere zaken dan wonen. Die zaken zijn meestal niet zo fris.

De verhuurder van de woning aan de Willem Dreesweg kon al een tijdje geen contact krijgen met huurder. Dan bestaat de mogelijkheid dat de bewoner van het pand is overleden. Daarom werd de politie ingeschakeld.

Onderzoek van de politie wees echter uit dat de woning al voor langere tijd, vermoedelijk al jaren, niet vast bewoond werd. De huur werd echter wel doorbetaald. Achter de voordeur en achter een raam waren rolluiken aangebracht. Volgens de politie en bekende methode die criminelen steeds vaker in woningen installeren, om zich op deze manier te beveiligen tegen ripdeals of onverwacht bezoek van de sterke arm zelf.

Uit nader onderzoek naar de Colombiaanse huurder bleek dat deze een relatie heeft gehad met een in 2014 in Amstelveen geliquideerde vrouw. 

Criminele activiteiten

“Mogelijk dat de woning gebruikt werd om drugs of geld tijdelijk op te slaan, of als tijdelijk onderkomen diende voor drugskoeriers. Criminele activiteiten, zoals de illegale handel in drugs, gaan vaak gepaard met extreem geweld. Het moet een verontrustend idee zijn, dat dat ook midden in woonwijken gebeurt,” schrijft de Amstelveense politie op Facebook.

Er wordt dan ook gevraagd om samen met de politie uit te kijken naar deze criminele spookwoningen.Wanneer je signalen ziet van mogelijk crimineel gebruik van een woning – of andere verdachte omstandigheden – wil de politie dat graag horen.

Signalen van crimineel gebruik woningen zijn onder andere:

– Frequent wisselende bewoners

– Afgeplakte ramen en deuren

– Voor langere tijd geen bewoning

– Hennepgeur of chemische geur

– Ongebruikelijke activiteiten bij een woning

– Nachtelijke activiteiten met grote tassen die heen en weer gaan

Melden van een vermoeden van crimineel gebruik van een woning of ander (bedrijfs-)pand kan via het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Bij spoed, zoals een brandlucht, belt u 112. Geheel anoniem melding doen? Dat kan via @meldmisdaadanoniem 0800-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS