Spelen op gloednieuw asfalt langs de A9: “Normaal kan dat niet”

OUDERKERK – Het was gisteren een bijzondere middag voor kinderen uit Ouderkerk en omgeving. Voor de eerste en de laatste keer konden zij met hun step, skeelers of skateboard over het gloednieuwe asfalt van de Verlengde Polderweg. De weg is opnieuw aangelegd in het project rondom de verbreding van de A9.

“Ik vind het best cool omdat hier normaal gesproken auto’s zullen rijden”, vertelt een jongen die net van zijn step af stapt. “Je mag gewoon lekker skeeleren en spelen op het nieuwe asfalt”, vertelt een ander. 

Mijlpaal

De weg werd gisteravond geopend voor verkeer en is in feite een paar meter opgeschoven voor de verbreding van de A9. “De opening van deze nieuwe weg is een mijlpaal voor ons”, vertelt Lammert Postma, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat.

Kijk ook: Op weg naar een verbrede A9 (1): ‘De beloofde tunnel die niet kwam’

De organisatie werkt aan een verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht en de Polderweg moest daarom een aantal meter opschuiven. 

Niels van Steijn
Niels van Steijn
Niels van Steijn houdt voor NH NIeuws hoofdzakelijk de gang van zaken in de gemeente Haarlemmermeer in de gaten. Maar hij opereert ook in het gebied Amstelland en signaleert daar nieuws wat voor de Amstelvener interessant kan zijn.

AANRADERS