HomePolitiekSPSP plaatst kanttekeningen bij innige band re-integratiebedrijf en gemeente

SP plaatst kanttekeningen bij innige band re-integratiebedrijf en gemeente

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de SP heeft nogmaals aandacht gevraagd voor de innige band die het re-integratiebedrijf Matchez heeft met de gemeente. Zo plaatst de partij vraagtekens bij de gunning voor YouTaal, een bedrijf dat taalcursussen en inburgeringstrajecten aanbiedt.

De SP voert al jarenlang een strijd tegen het re-integratiebureau Matchez. Veel misstanden heeft de partij gebundeld in een zogenoemd zwartboek. Het college vindt dat veel zaken in dit zwartboek te eenzijdig zijn weergegeven en herkent zich niet in de kritiek van de SP.

‘We zagen dit al aankomen’

Nu de gemeente een een deel van het taalonderwijs onderbrengt bij het bedrijf YouTaal, vraagt de SP opheldering. Raadslid Marina Casadei: “In onze ogen betekent dit dat Matchez de werkzaamheden gewoon kan voortzetten, maar onder een ander contract. Want Matchez en YouTaal zijn een en hetzelfde bedrijf, met dezelfde directie, dezelfde vestigingsplaats i.c. het raadhuis en hetzelfde telefoonnummer. We zagen dit al aankomen, gezien de innige relatie die er bestaat tussen de gemeente en Matchez. We vragen ons dan ook af hoe eerlijk de aanbestedingsprocedure is verlopen en hebben om inzage verzocht.” 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS