HomeAmstelvenersSnel klachten over openbare ruimte doorgeven via app Fixi

Snel klachten over openbare ruimte doorgeven via app Fixi

AMSTELVEEN – Losliggende stoeptegels, defecte lantaarnpalen of rondzwervend afval? Veel Amstelveners gebruiken tegenwoordig social media om dat aan de gemeente kenbaar te maken. Maar de gemeente Amstelveen heeft zich nu aangesloten bij Fixi. Met deze app kunnen melders zelf de voortgang van hun klacht in de gaten houden.

Volgens de gemeente is een melding bij Fixi zo gemaakt. Amstelveners kunnen de locatie op een kaart aanklikken en met tekst of foto laten weten waar het om gaat. Dat kan anoniem, maar als er een e-mailadres ingevuld wordt of eenmalig een Fixi-account wordt aangemaakt, krijgt de melder informatie over de afhandeling van de melding. De persoonsgegevens zijn vanzelfsprekend niet openbaar.

Op de locatiekaart van Fixi zijn alle meldingen te zien. De kleur van de locatiepin laat de status van de meldingen zien. Rode meldingen moeten nog in behandeling worden genomen, gele meldingen zijn in behandeling en groene meldingen zijn afgehandeld. Er is al proefgedraaid met met het systeem dus er zijn al meldingen zichtbaar.

De Fixi app is te downloaden in de App Store of Play Store. Melden kan ook via amstelveen.nl/fixi.Foto('s):KaWijKo
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS