HomeAmstelvenersSlokje water voor de buitensporter bij nieuw aangelegde tappunten

Slokje water voor de buitensporter bij nieuw aangelegde tappunten

AMSTELVEEN – In het Amsterdamse Bos is het al sinds jaar en dag mogelijk om even een slokje water te halen bij de groene paaltjes. Als ze het doen tenminste. Amstelveen krijgt nu eindelijk ook tappunten. Om even slokje te nemen of de drinkfles even bij te vullen.

“Zo faciliteren we de Amstelveense buitensporter nog beter”, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer die vrijdag een kijkje nam bij de installatie van het nieuwste waterpunt bij Noorddammerlaan.

Het waterpunt op de Noorddammerlaan ligt in het welbekende ‘rondje Poel’ in Amstelveen. Andere waterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. Er is voor deze locaties gekozen, omdat hier ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘urban gym’.

Sportieve gemeente

Uit onderzoek in opdracht van de gemeente kwam een aantal aanbevelingen om de buitensport nog beter te faciliteren. “We zijn een groene gemeente met goede mogelijkheden tot individuele buitensport,” zegt Ellermeijer. “Bovendien is Amstelveen een sportieve gemeente met veel inwoners die buiten actief zijn. De aanbevelingen hebben we dus van harte overgenomen in ons buitensportbeleid en uitvoeringsprogramma.”

Urban gym

Naast de Urban Gym die in februari officieel geopend wordt zijn ook zogenoemde missing links meegenomen in het uitvoeringsprogramma. Te denken valt aan wandel- en looproutes die een opknapbeurt of aanpassing konden gebruiken om aantrekkelijker te maken voor de individuele buitensporter.

Zo zijn het jaagpad op de Amsteldijk en langs de Nesserlaan opgeknapt. Langs verschillende start- en finishplekken zijn – waar deze niet al waren – prullenbakken, fietsenrekken en bankjes geplaatst. “Zo ondersteunen wij het sporten in de openbare ruimte. Zeker in deze tijd van beperkingen is het belangrijk om buiten goed te kunnen sporten en bewegen”, besluit Ellermeijer.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS