HomeSchipholSjaal om op Schiphol: vanaf maandag verwarming graadje lager

Sjaal om op Schiphol: vanaf maandag verwarming graadje lager

Schiphol zet vanaf maandag de verwarming een graad lager in de terminals en het hoofdkantoor om extra energie te besparen. Daarmee volgt de luchthaven de oproep om minder afhankelijk te worden van Russisch gas.

Het geld dat Schiphol bespaart met het zachter zetten van de verwarming, wordt gedoneerd aan Giro 555, de landelijke actie voor Oekraïne. Het gas- en energiegebruik op de luchthaven wordt al een aantal jaar stapsgewijs teruggebracht dankzij windturbines en warmte-koudeopslag.

Een andere grootgebruiker van energie op Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), zet de kachel sinds vandaag al structureel een graadje lager, laat een woordvoerder aan NH Nieuws weten.

LVNL noemt duurzaamheid en energiebesparing een ‘prioriteit’. De verkeersleiding wil in 2030 50 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van vorig jaar, door middel van zonnepanelen, led-verlichting en contracten bij leveranciers van groene stroom.

KLM en Transavia

Bij KLM en Transavia zijn er geen concrete stappen genomen om naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne extra energie te besparen. Bij beide maatschappijen, die respectievelijk hun hoofdkantoren in Amstelveen en op Schiphol hebben, wordt er volgens hun woordvoering wel over gesproken. Transavia’s hoofdkantoor draait klimaatneutraal en is een van de duurzaamste van Nederland.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS