Shark attacks op het zand van The Beach in Aalsmeer

AALSMEER – Het lijkt op beachvolleybal, maar dan met je voeten. Voetvolley is een vrij onbekende en kleine sport in Nederland, maar bij The Beach in Aalsmeer zijn regelmatig oud-profs en geoefende spelers aan het trainen. “Het is geen gemakkelijke sport.”

“Ik geniet ervan om met de blote voeten in het zand te staan”, vertelt een enthousiaste Evelyn Dobbinga. Zij is tweevoudig Europees kampioene en is regelmatig in Aalsmeer te vinden. “Verder geniet ik ervan dat je constant in beweging bent, anders dan bij het normale voetbal.”

Frank de Boer

Een spectaculaire manier om een punt te maken is via de ‘shark-attack’. Dat is een soort van smash, maar dan met de onderkant van je voet. Speler en trainer Ben Sparenberg weet hier inmiddels alles van. Hij maakte een aantal jaar geleden de overstap van het normale voetbal naar het voetvolley. En tegenwoordig neemt hij het regelmatig op tegen oud-profs, zoals bijvoorbeeld Frank de Boer. “Hij is echt een fanatieke en goede speler. Hij wint dan ook regelmatig.”

Olympische sport

Op dit moment is voetvolley een kleine sport in Nederland en komt de passie vooral uit de spelers zelf. Dobbinga steekt er veel energie en tijd in en ze droomt ervan om ooit op een groot podium te schitteren. “Ik hoop dat voetvolley dezelfde aandacht krijgt als beachvolleybal. En dat het ooit een Olympische sport wordt.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS