Home112Schutters die Rachid Kotar liquideerden aan Escapade zagen eerst moordmakelaar

Schutters die Rachid Kotar liquideerden aan Escapade zagen eerst moordmakelaar

AMSTELVEEN – De twee schutters die op 12 december 2019 Amstelvener Rachid Kotar (39) op een parkeerplaats bij de Escapade in Amstelveen van het leven beroofden, spraken een paar uur daarvoor af met een moordmakelaar. Dat zei het Openbaar Ministerie tijdens de eerste voorbereidende zitting tegen drie verdachten in de zaak, schrijft Het Parool.

Kotar, die zelf een bekende was van de politie, werd doodgeschoten op de parkeerplaats van sportschool Health City terwijl zijn vijfjarige dochtertje op de achterbank zat. Zij bleef ongedeerd.

Foto’s van ontmoeting

De twee vermoedelijke schutters hadden volgens het OM op de dag van de moord rond 14.30 uur op metrostation Wibautstraat in Amsterdam-Oost een ontmoeting met een “moordmakelaar.” Deze persoon wordt door criminelen ingehuurd wanneer zij een huurmoordenaar zoeken. Rond 17.00 uur werd Kotar doodgeschoten.

Een van de verdachten, Jurviën M. (20), zou foto’s van deze ontmoeting op zijn smartphone hebben staan. M. loste vermoedelijk de dodelijke schoten. Het wapen van medeverdachte Jonathan C. (26) zou hebben geweigerd. De derde verdachte, Saifeddine M. (23) zou mee hebben geholpen met het voorbereiden van de liquidatie. In de zaak is nog een vierde verdachte aangehouden. Deze destijds minderjarige man zou de bestuurder van de vluchtauto zijn.

Ridouan Taghi

De politie heeft een anonieme tip binnen gekregen over de vermoedelijke moordmakelaar. De man zou rond de 20 jaar oud zijn. Zijn opdrachtgever zou behoren tot de groep van de Green Gang. Dit was voorheen een straatbende uit Amsterdam-Zuidoost. Justitie denkt dat de groep van Kotar in conflict was met een groep rond Ridouan Taghi.

Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, is nog niet bekend.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS