HomeAmstelvenersScholengemeenschappen Amstelveen blijven voorlopig hybride-onderwijs geven

Scholengemeenschappen Amstelveen blijven voorlopig hybride-onderwijs geven

AMSTELVEEN – De drie grote scholengemeenschappen in Amstelveen blijven voorlopig lesgeven op de hybride manier. Dit betekent dat sommige leerlingen ook nog thuis digitale lessen op afstand volgen.

Vanaf 7 juni wordt van scholen verwacht dat zij geheel open zijn en dat alle lessen weer klassikaal op de schoollocatie worden gegeven. Voor het Amstelveen College, Keizer Karel College, Panta Rhei en het Hermann Wesselink College is dit echter nog een brug te ver. Allevier de Amstelveense scholen geven nog hybride les.

Docenten niet gevaccineerd

Reden om niet volledig open te gaan is bijvoorbeeld het feit dat nog niet alle docenten zijn gevaccineerd. Ook wordt aangegeven dat de bereidheid tot zelftesten niet altijd even hoog is bij (oudere) leerlingen.

“Het is nog een relatieve korte tijd dat de leerlingen op school komen. Ongeveer zeven tot tien lesdagen. We zien de voordelen er niet van in,” reageert KKC-rector Nan Botting gisteren tegenover RTL.

Onderwijsminister Arie Slob is van mening dat enkele weken fysiek onderwijs van belang kan zijn voor de schoolprestaties maar ook voor het welzijn. Botting denkt dat dat allemaal wel meevalt: “Qua sociale ontwikkeling van de leerlingen komt het goed, ze mogen weer samen sporten en ze hebben elkaar ook buiten school gezien. Ook komt er nog een sportdag buiten voor volledige klassen.”

Nog geen boetes

Overigens hoeven de Amstelveense scholen zich geen grote zorgen te maken over eventuele boetes vanuit onderwijsinspectie. De scholen zullen eerst worden benaderd om de argumenten en onderbouwing van de scholen aan te horen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS