HomeSchipholSchiphol wil door aanhoudende drukte komende week vluchten laten schrappen

Schiphol wil door aanhoudende drukte komende week vluchten laten schrappen

AMSTELVEEN – Schiphol heeft vliegmaatschappijen gevraagd om maatregelen te nemen vanwege de drukte. De luchthaven wil dat zij vanaf dit weekend tot en met 8 mei een deel van de boekingen annuleren en geen nieuwe boekingen meer aannemen.

Drukte op Schiphol na 'wilde staking' bagagelossers

Met het annuleren van vluchten kan het aantal vertrekkende passagiers worden verminderd. “Het is een vervelende, maar noodzakelijke maatregel om de aantallen reizigers omlaag te brengen, om zo samen met onze partners de drukte in goede banen te leiden”, zegt een woordvoerder van Schiphol tegen NOS.

Staking

Op Schiphol was het de afgelopen erg druk. Ook werd er afgelopen weekend een zogeheten ‘wilde staking’ gehouden van zo’n 150 bagagelossers van KLM. Buiten de vakbond om legden zij het werk neer om hun onvrede te uiten over de uitbesteding van hun werk aan het bedrijf Viggo. Behalve de ruim honderd geannuleerde vluchten, raakten er ook talloze vertraagd door de werkonderbreking. 

Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS