HomeAmstelvenersChinezen-lied dj Radio 10 levert 61 Amstelveense klachten op

Chinezen-lied dj Radio 10 levert 61 Amstelveense klachten op

AMSTELVEEN – Het satirische lied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ heeft ervoor gezorgd dat 61 Amstelveners een klacht indienden bij het Meldpunt Discriminatie. De tekst van het lied veroorzaakte landelijke ophef.

Lex Gaarthuis, dj van Radio 10, gaf in een aangepaste versie van Polonaise Hollandaise Chinezen de schuld van het coronavirus. Ondanks de satirische opzet leverde het landelijk duizenden klachten op. De dj bood zijn excuses aan.

24 lokale incidenten

De cijfers worden gemeld in een collegebrief aan de raad naar aanleiding van het Jaarverslag van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). Hieruit blijkt ook dat in Amstelveen 24 discriminerende incidenten hebben plaatsgevonden volgens de melders. Het gaat vooral om meldingen die betrekking hebben op de huidskleur binnen de arbeidsmarkt en de commerciële dienstverlening.

In 2020 is het MDRA begonnen met het apart rapporteren over meldingen die plaatsvinden in de gemeente Amstelveen en meldingen die gedaan zijn
door inwoners uit de gemeente Amstelveen. Hierdoor moet een genuanceerder beeld ontstaan over de daadwerkelijke gevallen van discriminatie op lokaal niveau.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS