HomeWijkenKeizer KarelparkSahra Awad in podcast: 'Kinderen worden door taalachterstand op te laag niveau...

Sahra Awad in podcast: ‘Kinderen worden door taalachterstand op te laag niveau geplaatst’

KEIZER KARELPARK – Sahra Awad vluchtte 32 jaar geleden vanuit Somalië naar Nederland. Als kind heeft zij al meegemaakt dat het moeilijk is om als vluchteling jezelf te zijn. Vanzelfsprekend staat integreren voorop maar het is voor haar wel belangrijk om een stukje van haar cultuur te behouden. Tijdens het Zondagmiddagcafé in de Buurtkamer Keizer Karelpark sprak AAN! met haar.

Volgens Sahra is het moeilijk om toch je eigen identiteit te behouden en toch deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Juist die zoektocht naar haar identiteit heeft Sahra doen besluiten om kinderen daarbij te helpen. Kinderen van alle culturen.

Zo ontdekte Shara dat het voor veel kinderen best moeilijk is om niet in een hoekje te worden gedrukt. Vaak worden kinderen op een veel te laag niveau ingeschaald, bijvoorbeeld in het onderwijs. “In hun thuisland waren het kinderen met een hoog niveau maar hier worden ze alleen door de taalachterstand op een laag niveau geplaatst,” zegt Sahra tijden de podcast.

Om de kinderen te stimuleren en te helpen houdt Sahra daarom ook bijeenkomsten op zondag in de Buurtkamer van Keizer Karelpark. Daar wordt huiswerk gemaakt maar is er ook tijd voor een spelletje. Oudere kinderen nemen de jongere ook op sleeptouw en ondersteunen ze daar waar nodig.

Een klinkend voorbeeld van integratie en toch de eigen cultuur behouden is de dochter van Sahra. Zij studeert rechten in Leiden en woont daar ook. Toch komt ze op zondagen terug om haar moeder te helpen bij de bijeenkomsten. Want saamhorigheid en behulpzaam zijn is ook onderdeel van de cultuur die Sahra heeft gemaakt wie ze nu is.


Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS