Home112Ruime verdubbeling van meldingen geluidsoverlast: vooral veel herrie bij de buren

Ruime verdubbeling van meldingen geluidsoverlast: vooral veel herrie bij de buren

AMSTELVEEN – Het aantal meldingen van geluidsoverlast bij de politie is in Amstelveen bijna verdubbeld. Vooral buren hebben meer last van elkaar gehad. De klachten over evenementen bleven beperkt in onze gemeente.

Bij de Amstelveense politie kwamen tussen maart 2020 tot en met februari 2021 maar liefst 564 klachten binnen. Een jaar eerder betrof dit slechts 240 klachten. Slechts vier klachten kwamen door een evenement. 560 meldingen betroffen geluidsoverlast bij buren of mensen op straat.

Van de horeca had zelfs niemand last. Die was natuurlijk ook hoofdzakelijk gesloten in het coronajaar.

Opvallend is dat in Amstelveen vooral geklaagd is in de maanden december, januari en februari. Dit zal met vuurwerkoverlast te maken hebben, Het staat wel haaks op de landelijke trend. De gemiddelde Nederlander klaagt vooral in de zomer over geluidsoverlast.

Volgens de politie werd de afgelopen tijd meer overlast ervaren omdat Nederland gedurende het jaar massaal thuis moest blijven

Foto('s):Pixabay
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS