HomeAmstelvenersRuim vijf keer zoveel gedupeerden van kinderopvangtoeslagaffaire in Amstelveen

Ruim vijf keer zoveel gedupeerden van kinderopvangtoeslagaffaire in Amstelveen

AMSTELVEEN – In Amstelveen hebben meer potentiële slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire zich bij de gemeente gemeld dan gedacht. Vorig jaar november registreerde de Belastingdienst 28 gedupeerden. Uit de laatste gegevens die de gemeente heeft vrijgegeven blijkt dat het nu om 154 inwoners gaat.

Van de 154 gedupeerden, kunnen in ieder geval 35 ouders na een licht onderzoek van de Belastingdienst aanspraak maken op 30.000 euro van het Rijk.

De gemeente probeert de gedupeerden sinds vorig jaar november te helpen met het  Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire. Door de toename wordt die hulp uitgebreid met extra geld, zo’n 187.500 euro.

Het steunpunt is bedoeld om de schulden van gedupeerden in kaart te brengen en om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het steunpunt is ook bedoeld om het vertrouwen in de overheid proberen terug te winnen. Het Rijk heeft al eerder laten weten alle schulden van de gedupeerden volledig kwijt te willen schelden.

Foto('s):Pixabay
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS