HomeAmstelvenersRoda'23 laat permanent progressvlag wapperen op sportcomplex

Roda’23 laat permanent progressvlag wapperen op sportcomplex

AMSTELVEEN – Het zou allemaal vanzelfsprekend moeten zijn, maar diversiteit en inclusiviteit binnen de sport is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Om te benadrukken dat iedereen welkom is, wappert sinds vorige week permanent de progressvlag op het sportcomplex van het Bovenkerkse Roda’23.

Bij Roda’23 sporten meer dan 25 nationaliteiten naast en met elkaar, maar ook het G-team neemt een prominente plek in op de club. Door permanent de progressvlag te hijsen wil Roda’23 benadrukken dat echt iedereen welkom is bij de club.

“De gemeente is trots op dit initiatief van RODA‘23”, reageert wethouder Rob Ellermeijer. “In Amstelveen moet iedereen veilig kunnen sporten ongeacht wie je bent. Ik roep andere verenigingen op dit voorbeeld van RODA ‘23 te volgen.”

Inclusie

Ook maatschappelijke toegevoegde waarde voor de regio is voor RODA ’23 van groot belang. In dit kader wil de club ruimte gaan scheppen voor een groepje mensen met een beperking, die bij de vereniging arbeidsmatige dagbesteding kunnen gaan doen en daarnaast sport bij kunnen beoefenen en creatief bezig zijn. “Hiertoe zullen we de komende maanden met vele partijen de samenwerking gaan opzoeken, zoals Noorddamcentrum, Ons Tweede Thuis, Gemeente Amstelveen en Amstelveen Sport,” aldus een woordvoerder van de club. 

Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS